Tévhitek

A szoptatás megvéd a mellráktól.

A minimum 10 hónapnyi szoptatás valóban csökkenti az emlőrák kockázatát, de azt nem mondhatjuk, hogy védettséget biztosít.

A mammográfia nagyon fáj.

A vizsgálat valóban kissé kellemetlen, hiszen össze kell nyomni hozzá az emlőt, de a fájdalmastól messze áll. Apró kellemetlenség azzal szemben, hogy az időben fel nem fedezett rák milyen problémákat okoz.

A mammográfiás vizsgálat nagy sugárterhelést jelent a szervezetre.

Az a GE típusú tomoszintézises mammográf, amivel a vizsgálatot végezzük a legmodernebb elérhető eszköz a piacon, sugárterhelése a lehető legkevesebb. Nem jelent nagyobb sugárterhelést, mint egy szokványos négyirányú felvétel.

Elég egy ultrahang vizsgálat is, ha mellrákszűrést szeretnénk.

Az ultrahang vizsgálat az emlőben előforduló rosszindulatú elváltozások kiszűrésére nem alkalmas! Az UH vizsgálat a szakma szabálya szerint csak a mammográfia kiegészítéseként jöhet szóba.

A mammográfiai vizsgálat nem javasolt, ha implantátum van a mellben, mert az sérülhet.

Az ép implantátum nem repedhet meg a mammográfiás vizsgálat során. Amennyiben lehetséges az implantátum elé húzzuk a mirigyállományt és csak arról készítünk felvételt. Ha az implantátum izom alatt van, csak az emlőről készül felvétel.

Centrumunkban az ország egyik legmodernebb mammográfiás készüléke várja Önöket. Kérjenek időpontot, ne féljenek a mellráktól, hanem tegyenek ellene!mellrak_infografika

Időpontkérés, elérhetőségeink itt elérhetők.

Árainkat itt tudják megtekinteni.

This post is also available in: angol