Panoráma röntgen

A digitális panoráma röntgen készülék azonnal értékelhető képet mutat az alsó és felső állcsont képleteiről.

panoráma röntgen

A digitális panoráma röntgen gyors és egyszerű diagnosztikát tesz lehetővé, így a fogászat valamennyi területén, de legfőképp a szájsebészet és fogszabályozás terén nyújt jelentős segítséget a diagnózis felállításában.

Góckutatásnál, továbbá fogbeültetés, szájsebészeti beavatkozások, fogszabályozás előtt, valamint komplex beavatkozásoknál is nélkülözhetetlen a megfelelő fogorvosi ellátáshoz, de a panoráma röntgen az általános fogászatban is gyakran alkalmazott eljárás, hiszen még a legegyszerűbb kezeléseknél is fontos információkat nyújt a szájüreg és a fogsor állapotáról.

panoráma röntgen

A panoráma röntgen jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti a diagnózis felállítását. Segítségével a rejtett, szabad szemmel nem látható fogszuvasodások, és a régi fogtömések hibái is láthatóvá válnak. Nagy segítség a gyulladásos gócok, ciszták felderítéséhez, valamint a fogínysorvadás és csontsorvadás állapotfelmérésénél is. Gyakran a fogínyvérzés vagy az arcüreg gyulladás oka is könnyebben feltárható a panoráma röntgen felvételek révén.

A fogszabályozás tervezési fázisában a panoráma röntgen nélkülözhetetlen, hiszen lehetővé teszi a még ki nem nőtt, illetve a betört fogak, valamint a bölcsességfogak elhelyezkedésének felmérését, jelentősen megkönnyítve ezzel a fogszabályozás folyamatát.

A teljes fogazatról elkészült panoráma röntgen felvételt a felhasználási igénytől függően percek múlva az ügyfelek rendelkezésére bocsátjuk (CD lemezen és/vagy e-mailben).

Gyakori kérdések a panoráma röntgenről:

Lehet-e gyermekek esetben is panoráma röntgent végeztetni?

Természetesen, lehet. A fogszabályzás leggyakrabban már gyermekkorban megkezdendő eljárás. A gyermekek panoráma röntgen felvételeit kollégáink nagy gyakorlattal végzik.

A BRC a várakozás mentességen kívül még milyen előnyt kínál ügyfeleinek?

A legmodernebb digitális fogászati röntgent használjuk a panoráma felvételek készítéséhez is, ami alacsonyabb sugárterhelést jelent a páciens számára, mint a hagyományos analóg röntgen-technológia esetében.

A panoráma röntgen felvételen kívül van-e mód a teleröntgen elvégzésére is?

Természetesen, a Budai Radiológiai Centrum digitális röntgen parkja, alkalmas a koponya keresztmetszeti felvételeire (teleröntgen) is.

Időpontért keressék ügyfélszolgálatunkat!

This post is also available in: angol