Intraorális röntgen

A digitális panoráma röntgen segítségével a fogsor egészének állapotáról kap képet a fogorvos. Ez egy alapröntgen, mellyel felmérhető a fogazat állapota fogászati beavatkozások előtt. Vannak azonban olyan esetek, speciális beavatkozások előtt, amikor szükség van egy jóval nagyobb felbontású, és az adott fogat célzóan vizsgáló röntgenfelvételre.

kis fogfelvétel        kis fogfelvétel

Intraorális röntgen készítésekor ólom egyenértékű gumikötény használata védi a pácienst, majd a beállítások után kívülről történik az exponálás.

Ezeknek az intraorális felvételeknek fontos tulajdonsága, hogy rendkívül részletgazdagok és informatívak. Gyakran használjuk például gyökérkezeléseknél, mert a pontos endedonciai munkához nagy segítséget nyújt. A tűs kontroll készítése, és főleg a gyökértömés kontrollja elengedhetetlen.

kis fogfelvétel

Ezek mind-mind olyan esetek, amikor nem elég a digitális panoráma röntgent alkalmazni, mert magára egy-egy fogra koncentrálunk. Valamint, olyan is előfordulhat, amikor a digitális panoráma röntgen készítésekor egy-egy fog eltakarja a mögötte lévőt, ebben az esetben is alkalmazható ez a vizsgálati eszköz.

Az intraorális röntgen készítésének további előnye, hogy még kisebb sugárterheléssel jár, mint a digitális panoráma röntgen, és éppen ezért többször ismételhető.

Időpontért keressék ügyfélszolgálatunkat!

This post is also available in: angol