Időpontok, beutaló

Gyakran Ismételt Kérdések

Kedves Pácienseink!

Az alábbiakban összegyűjtöttük az ultrahang és röntgen vizsgálatainkkal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket, valamint Radiológiai Centrumunk működési- és házirendjét.

Ha további kérdések merülnek fel Önökben és nem találták meg a választ, keressék ügyfélszolgálatunkat a +36 1 700 4490-es telefonszámon, akik készséggel válaszolnak minden kérdésükre!

Szükséges orvosi beutaló a vizsgálatokhoz?

A vizsgálatokhoz szakorvosi, háziorvosi beutalóra nincs szükség. Azonban ajánljuk Önöknek, hogy a vizsgálatok elvégeztetése előtt (a röntgen sugárterhelés szakmailag megalapozott alkalmazása érdekében) feltétlen keressenek fel egy szakorvost, vagy háziorvosukat és vegyék figyelembe orvosuk ajánlását.

Ha kezelőorvosa kérte a vizsgálatot, teljesen biztos lehet abban, hogy ezt megalapozott okkal és indokkal tette az Önök egészsége érdekében, valamint, hogy felmérte és figyelembe vette a kockázati tényezőket.

Szükséges előzetes időpont egyeztetés?

Igen! Megkérjük kedves pácienseinket, hogy a várakozás elkerülése érdekében minden esetben foglaljanak előzetesen időpontot. A kiadott időpontok pácienseink kérésére módosíthatóak. Kérjük, hogy időpont változtatási szándék esetén mielőbb vegyék fel a kapcsolatot call centerünkkel.

Vannak ingyenes vizsgálataink is?

A centrum nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújt, így a vizsgálatok kizárólag térítéses formában érhetőek el. Nincs lehetőség a társadalombiztosítás terhére elvégezni.

Nem ebbe a lakókörzetbe vagyok bejelentve, máshova szól a lakcím kártyám? Jöhetek mégis ide vizsgálatra?

Igen. Mivel a centrum nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújt, így nincs területi ellátási kötelezettsége, ezért rendelkezésére állunk az ország bármely részéről érkező páciensek számára

Nincsen TAJ számom, így is jöhetek is vizsgálatra?

Igen. Mivel a centrum nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújt, így nem szükséges magyar TAJ számmal rendelkezni ahhoz, hogy igénybe vehessék szolgáltatásainkat.