A digitális röntgen

Az orvoshoz került páciensek nagy része megfordul a röntgenosztályon. Szép számmal akadnak olyanok is, akik bosszankodtak már (néha nem is alaptalanul) azon, hogy az elkészült felvétel “nem sikerült” és meg kellett ismételni. Ezt a problémát egy csapásra megoldja a világon már elterjedt, de hazánkban is működő digitális képalkotás.

végtagröntgen           végtagröntgen

A módszer kialakulását a radiológia és a számítástechnika területén végbement hatalmas és gyors fejlődés eredményezte. A technika lényege röviden úgy foglalható össze, hogy nincs szükség sem röntgenfilmre, sem előhívó vegyszerekre, mert a röntgenfelvétel készítésekor a speciális tárolólemezre került kép foszforeszencia útján megmarad, majd leolvasókészülékbe jut, ahol számítógép segítségével feldolgozható és nem utolsósorban javítható.

Az eljárás alkalmazása révén elegendő sokkal kisebb dózisú röntgensugár, ezáltal pedig jelentősen csökken a páciensek sugárterhelése, ami egyáltalán nem elhanyagolandó szempont a mindannyiunkat érintő számos környezeti károsító hatásokat is figyelembe véve.

A digitális adatgyűjtés korábban elképzelhetetlen minőségű felvételek elkészítését teszi lehetővé, melyek felbontása messze magasabb a hagyományos módszerrel elérhetőnél, sőt, utólag feldolgozható és alakítható attól függően, hogy a csont, egy szerv, vagy a lágyrész elváltozása a kérdéses. És mindez egyetlen felvételből.

Időpontért keressék ügyfélszolgálatunkat!